Započnite zdravije!
0

1.Jedite voće i cedite sok iz povrća

2.Pijte litar soka od povrća dnevno

3.Cedite sok iz klica i izdanaka

4.Dodajte „super hranu“ (sveže klice i izdanci) u svoj dnevni sok

5.Koristite sokovnik za hladno cedjenje

Jedite voće i cedite sok iz povrća

Dr. Norman Walker koji je začetnik pokreta upotrebe hladnocedjenih, živih sokova čvrsto je verovao da treba da jedemo voće i cedimo sok iz povrća.

Velike količine soka od voća mogu da izazovu i značajno povećanje šećera što može da poremeti osetljivi hemijski balans našeg tela. Zato se preporučuje da voće u sokovima koristite samo za poboljšanje ukusa i tako osigurate maksimum dobrobiti za zdravlje iz uvodjenja režima sa sokovima

Popijte litar soka od povrća svakoga dana

Pokušajte da popijete litar soka od povrća u toku dana, svakoga dana. Probajte da sprovedete ovakvu rutinu tokom 30 dana i da osetite razliku. Preporučujem da pročitate knjige Dr. Norman-a Walker-a kako bi saznali više informacija. Njegova knjiga „Sokovi od svežeg voća i povrća“ je kompletan vodič za sirove sokove i njihove elemente i objašnjava kako da koristite terapiju sokom uz maksimalne rezultate. Knjiga opisuje 150 vrsta hrane i preporučuje koje sokove koristiti, u koju svrhu i zašto.

Cedite sok iz klica i izdanaka

Dr Brian R. Clement, direktor Hipokratovog Instituta u Floridi, SAD, tvrdi da su „efekti lečenja klicama očigledni, naročito kada se uzima njihov sok, pošto su klice najviše žive od sve žive hrane“. Brokoli se smatra novom čudesnom klicom zbog sulforafana koji je u njima prisutan, a za koji je dokazano da ojačava enzime koje se bore protiv raka. Šaka klica može se dodati u svaki recept za sok koji primenjujemo.

Dodajte super hranu u svoj dnevni sok

Uzimanje dnevne doze super hrane – klica i izdanaka je jako važno za podizanje kvaliteta života i usporavanje starenja. Mnogo različitih vrsta super hrane se koristilo kroz istoriju i veruje se da to uvećava vaše šanse da živite dug život i popravlja kvalitet života kako starite jer smanjuje mogućnost bolesti.

Koristite sokovnik za hladno cedjenje

U oktobru 2007, ausralijski vodeći institut za zaštitu  potrošača „Choice“ testirao je tvrdnju da sokovnici za hladno cedjenje soka daju sok veće hranljive vrednosti i da takav sok može da ostane svež i ukusan i nakon 48 sati u frižideru. Institut je potvrdio kao istinit ovaj navod proizvodjača mastikatornih sokovnika.

Nežna, sporo okrećuća obrada sokovnika za hladno cedjenje proizvodi veću količinu soka, koji zadržava više vitamina, minerala, enzima, fitonutrijenata i vlakana od centrifugalnih sokvnika koji rade sa velikim brzinama i tako zagrevaju sok, dozvoljavajući prodor vazduha koji onda izaziva kvarenje hranljivih materija osetljivih na oksidaciju.

Za recepte sirove hrane i najbolji izbor sokovnika za hladno cedjenje posetite

www.sirovahrana.rs 

www.hurom-srbija.com

www.vegavita.rs

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

0

VRH

X