Koliko je organsko zaista organsko?
0

Podaci pokazuju da se u Srbiji proda više organskog povrća i voća nego što se, zvanično, proizvede. Kako je to moguće???!!! Zbog toga, što se na tržište organskih namirnica plasira velika količina hrane koja uopšte nije iz organskog uzgoja, već iz klasične, konvencionalne proizvodnje!

Budite veoma obazrivi šta kupujete, i ne dozolite da postane žrtva nakupaca koji Vam po skupoj ceni prodaju voće i povrće koje uopšte nije organsko! Koji su prvi znaci da vas varaju:

  1. Nude vam povće van sezone:  Organski proizvođači nemaju grejane plastenike – ako Vam nude paradajz ili tikvice u januaru, znajte da nisu organski!
  2. Nemaju odgovarajući Sertifikat: Danas se Sertifikat za organske proizvode može lako kupiti, kupujte od proverenih organskih proizvođača koji su prošli sve kontrole i dobili Sertifikate u skladu sa veoma strogim kriterijumima!
  3. Kvalitet povrća i voća koji su gajeni na gazdinstvu Jelene Ninkov možete i sami proveriti, a u dogovoru sa njom, možete kupovati po sniženim cenama ako sami uberete sa njive svoje organske proizvode. Zabavno je, zdravo, i donosi Vam uštede!

 

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

0

VRH

X